Recherchediensten

Onze diensten

Recherchediensten
ziekteverzuim-2
Interne bedrijfsdiefstal
ziekte
Ziekteverzuim
tracktace
Track en Trace
Interne bedrijfsdiefstal

Wanneer er iets niet schijnt te kloppen.

Voor werknemers is het erg verleidelijk om geld uit kassa’s, fooienpotten of kluizen te ontvreemden. Deze gelegenheidsdiefstal is helaas erg actueel. Diefstal van materiaal en gereedschap ligt voor de werknemer voor de hand. Het ‘later teruggeven’ wordt dan vaak vergeten.
Onderstaande diensten kunnen wij u aanbieden:

 • Camera-observatie. Hierbij worden er door de onderzoeker filmopnames gemaakt.
 • Track en Trace. Hierbij kunnen objecten en personen nauwlettend worden gevolgd en opgespoord.
 • Administratief onderzoek. Onderzoek in o.a. bedrijfsgegevens, openbare bronnen en digitale systemen.
 • Nazorg en voorkoming van herhaling. Op advies en in overleg met de opdrachtgever en de onderzoeksleider wordt er een plan van aanpak gemaakt voor eventuele nazorg in de vorm van beveiligingsmedewerkers of beveiligingssystemen. Wij kunnen het niet mooier maken dan wat de statistieken zeggen: veel winkeldiefstallen worden gepleegd door eigen personeel. De gelegenheid maakt de dief, en dat gaat bij winkelpersoneel maar al te vaak op. Het voorbeeld van de bedrijfsleidster van een kantoorboekhandel die in de loop der jaren voor een geschat bedrag van € 225.000,00 had ontvreemd….daar kan je een huis voor kopen! Ze nam personeel aan, opende en sloot de winkel, etc. De winkel kende een relatief hoge derving, dat wel. Daar waren allerlei oorzaken voor. En dan op een gegeven moment, op heterdaad betrapt. De tranen kwamen, de verontschuldigingen. Al jaren bleek ze artikelen als retour aan te slaan. Een hoop narigheid was te voorkomen geweest met passende preventieve maatregelen. Een goede boekencontrole, dat is voor de boekhouder. Maar dat camerasysteem, dat is er niet alleen om klanten in de gaten te houden. Bedenk dit, het is een cliché: een betrouwbare medewerker heeft geen bezwaar tegen een camera boven de kassa. Toch?Kassa’s, fooienpotten, kluizen, het magazijn (niet alleen de voorraad, maar ook het gereedschap…); even lenen…. teruggeven wordt vaak vergeten….1 pak papier worden er 2, worden er 3, worden er veel…Wat kunnen wij voor u betekenen?
  • Camera-observatie. Hierbij worden er desgewenst 24/7 of op grond van bewegingsmelders filmopnames gemaakt.
  • Track en Trace. Hierbij kunnen objecten, goederen en personen nauwlettend worden gevolgd en opgespoord. We hadden het net over dat pak papier: wij kunnen deze bijvoorbeeld van chips voorzien waar de toegangspoorten bij de personeelsuitgang op aanslaan.
  • Administratief onderzoek. Onderzoek in o.a. bedrijfsgegevens, openbare bronnen en digitale systemen.
  • Nazorg en voorkoming van herhaling. Op advies en in overleg met de opdrachtgever en de onderzoeksleider wordt er een plan van aanpak gemaakt voor eventuele nazorg in de vorm van beveiligingsmedewerkers of beveiligingssystemen. Maar ook dit: is het niet zonde dat die man die zich helemaal kapot werkt voor de baas de laan uit moet omdat hij elke maand een pak papier meeneemt, of omdat hij veel meer kilometers maakt volgens de tankpas dan volgens de kilometerstand van de auto? Een goed gesprek kan ook wonderen doen, waarbij vreemde ogen dwingen.
Ziekteverzuim

Wanneer de werknemer opvallend vaak ziek is.

Voor u als werkgever kost een zieke werknemer veel geld. Naast dit aspect blijft ook het werk liggen, of u moet kostbare vervanging inhuren/inschalen. Tegenwoordig ontstaan regelmatig problemen door het niet rechtmatig ziekmelden van werknemers; zij verrichten elders werkzaamheden of genieten van een of meerdere extra vrije dag(en). Feitelijk is dit diefstal van de baas.
Door ons in te schakelen kunt u erachter komen of uw werknemer zich schuldig maakt aan onrechtmatig verlof. Wij doen dit door middel van o.a.:

 • (camera)observatie. Hierbij worden er foto’s en filmopnames gemaakt door de onderzoeker.
 • Track en Trace. Hierbij kunnen objecten (zoals de auto van de zaak of de gereedschapskist die de “zieke”onder zich heeft) en personen nauwlettend worden gevolgd en opgespoord.
 • Huisbezoek
Track en Trace

Volgen op locatie.

Uw mooie camper, boot of auto/oldtimer wordt gestolen. Ontzettend sneu want u heeft hiervoor hard gewerkt en lang gespaard. Wanneer deze voorzien is van Track en Trace wordt het vaar- of voertuig opgespoord en in samenwerking met de politie teruggevonden, vaak met een verwijzing naar de dader(s).
Hoveling Security & Research plaatst vakkundig apparatuur in uw bezittingen.
Het systeem is real-time te volgen via internet (ook door u!) zodat het opsporingsproces aanmerkelijk wordt versneld.